Open trainingen

Agenda open trainingen


Tweedaagse training mindset

Datum: 1 maart 2024
Tijd: 09:30 - 16:30
Locatie: Utrecht (vlakbij Centraal Station)
Tweedaagse training
Trainingen-en-workshops

In onze populaire tweedaagse training dompelen Inge Corstiaans en Lonneke Snijder van Platform Mindset je onder in heel veel tools en achtergrondinformatie om de groeimindset bij anderen te stimuleren. De training is heel praktisch opgebouwd en geeft je veel handvatten om met mindset aan de slag te gaan. We starten met de mindset-theorie van Carol Dweck. Daarna doorlopen we theoretisch èn praktisch een aantal onderdelen.

Dag 1 = vrijdag 1 maart 2024, 09:30 – 16:30 uur
Dag 2 = vrijdag 15 maart 2024, 09:30 – 16:30 uur

Locatie: Utrecht (vlakbij Centraal Station)

Groei in je Groep dag

Datum: 20 maart 2024
Tijd: 09:30 - 16:30
Locatie: Utrecht (nabij CS)
Eendaagse training
Aan-de-slag-met-GijG

De activiteiten uit de populaire mappen ‘Groei in je Groep!’ zorgen voor een lerende houding (groeimindset) bij de kinderen in je groep, en zelfs binnen de hele school. Steeds meer scholen ontdekken de kracht van deze activiteiten en zetten deze in hun schoolpraktijk in. Hoewel in het uitgebreid theoretisch gedeelte wordt uitgelegd hoe je die groeihouding kunt stimuleren, vinden veel leraren het prettig om hierover meer uitleg, tips en handreikingen te krijgen in deze training. In deze training leer je dan ook alles wat je moet weten om met Groei in je Groep aan de slag te gaan:

 • Je leert heel beknopt over de theorie van mindset en enkele aanverwante thema’s (we verwachten dat je de theorie en achtergrondinformatie in de map gelezen hebt, eventuele vragen hierover kun je natuurlijk stellen op deze dag)
 • Je leert de belangrijkste pijlers van groeigericht onderwijs beter kennen, zoals die ook in Groei in je Groep worden aangeboden
 • Je krijgt veel tips en handvatten om met de pijlers aan de slag te gaan in je groep (gr 1-8)
 • Je leert hoe je eigen houding invloed heeft op je groep en je onderwijsaanbod
 • Je krijgt tips om je collega’s enthousiast te maken voor groeigericht onderwijs
 • Je leert hoe je de activiteiten schoolbreed kunt aanbieden
 • Ook is er uiteraard ruimte om je vragen te stellen

Datum: 20 maart 2024, 09:30 – 16:30 uur
Locatie: Utrecht (vlakbij Utrecht Centraal)
Trainers: Inge Corstiaans en Lonneke Snijder

Investering: € 347,- (btw vrij). Dit is inclusief eten en drinken op deze dag en een leuke goodiebag met materialen om meteen mee aan de slag te gaan.

Voor wie: Leerkrachten, onderwijsassistenten, IB-ers, kindercoaches. Twijfel je of de training iets voor jou is? Stuur ons dan even een berichtje.

Tweedaagse Veerkracht, welzijn en groei

Datum: 18 april 2024
Tijd: 09:30 - 16:30
Locatie: Ede (Akoesticum)
Tweedaagse training
Tweedaagse-training


Klaar om je vaardigheden in de begeleiding (en opvoeding) van kinderen (0-99) naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan in voor deze tweedaagse training over optimale ontwikkeling!

Tijdens deze twee trainingsdagen gaan we dieper in op het begrip ‘welzijn’ en laten we je zien hoe je een ondersteunende en stimulerende leeromgeving kunt creëren. We delen en doorlopen effectieve technieken voor zelfzorg, stressmanagement en het bevorderen van emotionele veerkracht.

Daarnaast gaan we ook aan de slag met het ontdekken en ontwikkelen van de unieke talenten. Leer hoe je self-efficacy kunt versterken, om zelfverzekerd je doelen te kunnen nastreven. In alle stappen nemen we zowel je eigen ontwikkeling als die van de kinderen die je begeleidt en opvoedt.

Let op: vlotte communicatie, flexibiliteit en humor zijn vereisten tijdens de training, dus bereid je voor op een interactieve en inspirerende leerervaring. 😊

Deze training wordt gegeven door Lonneke en Inge: beiden professionals met een grote passie voor het begeleiden en opvoeden van kinderen. Ze delen graag hun kennis, ervaringen en praktische tips met jou, zodat jij jezelf én elk kind de kans op optimale ontwikkeling kunt bieden!

Datum: 18 en 19 april 2024, beide dagen van 09:30-16:30 uur
Locatie: Akoesticum, Ede (naast station Ede-Wageningen)
Trainers: Inge Corstiaans en Lonneke Snijder
Studiebelasting: 12 uur (2 dagen van 6 uur)
Certificering: digitaal deelnamecertificaat

Overnachting kun je naar eigen behoefte regelen. We zullen je per mail nog informeren over mogelijkheden in de omgeving.

Voor wie:
Zoals in al onze trainingen richten wij ons primair op Leraren (PO/VO), jeugdhulpverleners, kindercoaches en anderen die zich interesseren voor deze vakgebieden.
Deze tweedaagse training is geschikt voor iedereen die:

 • na de ‘gewone’ tweedaagse staat te popelen om nog meer te leren over positieve psychologie, mindset en persoonlijk leiderschap
 • na de online basistraining nog verder aan de slag wil
 • nog geen training bij ons gevolgd heeft maar wel heel geïnteresseerd is in het onderwerp ‘optimale ontwikkeling’.

Twijfel je of dit iets voor je is? Stuur ons dan even een berichtje. We denken graag met je mee!

Investering:
€ 619,- (vrijgesteld van btw) per deelnemer. Dit is inclusief:

 • twee compleet verzorgde dagen op een mooie locatie, inclusief lunch, koffie, thee, lekkers
 • een goodiebag met praktische materialen t.w.v. ruim € 50,-!

Aanmeldformulier eendaagse basistraining

Voor al onze trainingen op open inschrijving geldt, tenzij nadrukkelijk anders vermeld:

 • wij houden ons altijd aan de coronamaatregelen die gelden op het moment van de training
 • de trainingen zijn op HBO-niveau
 • er wordt van de deelnemers minimaal HBO werk- en denkniveau verwacht
 • de prijs is inclusief studiemateriaal
 • vanwege onze CRKBO-registratie is deze training vrijgesteld van btw
 • minimum aantal deelnemers: 12
 • annulering volgens artikel 13 van onze annuleringsvoorwaarden

“De tweedaagse training in mindset is voor mij een groot succes! Inge en Lonneke zorgen voor zeer veel verschillende werkvormen en lokken je uit je comfortzone. Je wordt warm ontvangen en tussendoor verwend met een lunch en wat lekkers. Door de cursus kom je in beweging en hierdoor kom je tot een mooie persoonlijke groei. Heerlijk om daarna ook je eigen kinderen, team en kinderen uit je klas te inspireren om bewuster aan de slag te gaan met mindset! Bedankt allemaal en tot ziens!”

Christel van de Steenoven

“Ik heb vandaag de eendaagse studiedag gevolgd van Platform Mindset bij Lonneke in Arnhem. Op een mooie locatie veel bruikbare informatie gekregen en met leuke, nieuwe ideeën weer naar huis! Morgen in mijn opvang aan de slag!”

Marjolein Mooijman

“Praktische handvatten, daar was ik naar op zoek. Hoe ik met name onze jongste kon begeleiden bij het omgaan met faalangst. Ik ontdekte echter zo veel meer dan dat! Er ging een wereld voor me open bij Platform Mindset. Van gedegen theorie naar aan den lijve zelf ervaren.

Voor mijzelf, als moeder maar ook in mijn werk als lichaamsgericht traumatherapeut. Wat ik leerde bij Platform Mindset is op vele gebieden van grote waarde. Het gaat voor mij om het je eigen maken van een basishouding in opvoeden, in met elkaar omgaan en zelfs ook in therapie.

De frisse manier van kijken, deskundigheid gecombineerd met humor en respect. En heerlijk dat “practice what you preach” een belangrijk onderdeel van de trainingen is.”

Sanne van Heumen, www.wijsinjelijf.nl

“Op 21-09-2019 nam ik deel aan de 1 daagse training mindset. Wat was dat ontzettend leuk. Ondanks dat ik als kindercoach en trainer van professionals in de jeugdhulpverlening al veel wist over mindset, heb ik zeker weer wat bijgeleerd. Vooral de doe-dingen vond ik erg leuk. Er is veel afwisseling tussen theorie en oefenen en de oefeningen zijn leuk om te doen. Er ontstaat gelijk een fijne sfeer door met elkaar bezig te zijn. De oefeningen zijn gelijk toepasbaar in de praktijk en dit heb ik dan ook volop als coach en trainer gedaan. Ik overweeg zeker om de tweedaagse ook te gaan volgen!”

Susan Soeters, Susan Soeters Kindercoaching