Inspirerende en bevlogen trainers

Wij bieden heel praktische trainingen en maken inspirerende materialen

Platform Mindset is in 2015 opgericht door Inge Corstiaans en Lonneke Snijder. Zij hebben met Platform Mindset sindsdien heel veel mensen geïnspireerd met hun trainingen en materialen. Vele scholen, leerkrachten, docenten, schoolleiders, – maar ook kindercoaches, logopedisten, orthopedagogen hebben hierdoor de kracht van de groeimindset ontdekt!

Tegenwoordig werkt Platform Mindset met een team van trainers en ondersteuners. De trainers werk(t)en allemaal met kinderen, in de klas of individueel, en met (jong)volwassenen. Hierdoor staan ze ‘met de voeten in de klei’ en worden de trainingen heel praktisch. Daarbij nemen ze de nieuwste wetenschappelijke inzichten mee.

Dit is ons team!

Als leerkracht in het SBO sloeg ik steil achterover toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de mindset-theorie: zo’n wezenlijke invloed op je ontwikkeling hoort toch bij ieder kind (0-99 jaar) bekend te zijn? Ook in mijn werk als kindercoach en -therapeut bleken ‘mindsets’ heel vaak de basis van problemen (en oplossingen!) te zijn.

Sinds mijn kennismaking met het werk van prof. Carol Dweck speelt ‘mindset’ een prominente rol in mijn leven. Als moeder, partner, ondernemer, coach, trainer, spreker, ontwikkelaar én eeuwige student kom ik dagelijks mijn eigen en andermans mindsets tegen. Ik heb het mijn missie gemaakt om jou de keuze tussen jezelf ontwikkelen en jezelf bewijzen op praktische, eerlijke en humoristische wijze bij te brengen.

Ik vind het heerlijk om een lezing of training te geven en kwartjes in het publiek te zien vallen: wetend dat je aan het eind van de dag de dingen anders ziet, doet en zegt, en daarmee een groot verschil voor jezelf en de mensen om je heen zult gaan maken.
Het ontwerpen en maken van mooie producten waarmee je (liefst op speelse wijze) je mindsets onder de loep kunt nemen vind ik ook een fijne uitdagende bezigheid: lekker pixel-pielen totdat het goed genoeg is, waardoor jij ook met meer ontspanning en plezier al je talenten kunt laten groeien!

Hoe verbaasd was ik, toen ik al ruim 10 jaar voor de klas stond en in aanraking kwam met de mindsettheorie van Dweck. Het was voor mij een lifechanging ervaring: hoe kón het dat ik hier niet eerder van had gehoord?!

Toen startte mijn missie. Als leerkracht, specialist (hoog)begaafdheid, moeder, trainer, ontwikkelaar, spreker en coach gooi ik alles in de strijd om iedereen te leren over de groeimindset. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om mensen te laten inzien hoe ver de invloed van je overtuigingen gaan. Daar gaan we dan spelenderwijs en met humor mee aan de slag. Let’s grow!

Ik ben Wendy van Beurden en ik ben specialist hoogbegaafdheid. In onze praktijk Dubbel-Plus begeleiden wij hoogbegaafde kinderen en jongeren. Daarnaast ben ik trainer en opleider bij Novilo en geef ik trainingen/lezingen verschillende bedrijven. Bij Platform Mindset verzorg ik trainingen over mindset, executieve functies of (aspecten van) hoogbegaafdheid.

Ik hoop dat je leert te kijken naar de kansen van een kind en zijn/haar omgeving. Wat is er wél mogelijk? Zet een ieder in zijn kracht, ondersteun waar nodig maar heb als doel dat het kind de overtuiging en de tools heeft om het zelf aan te gaan. Mijn grootste inspiratiebron zijn toch echt wel de kinderen, hun ouders en de leerkrachten waar ik mee mag werken!

Ik ben Mieke van der Horst en de afgelopen 23 jaar heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs. Ik ben gestart in het SO en later heb ik de overstap gemaakt naar het VSO. Hier heb ik met veel plezier gewerkt als leerkracht en de laatste jaren ook als PBS-coach. Als PBS-coach begeleidde ik de medewerkers van onze school bij het toepassen van interventies. Sinds kort werk ik als begeleider passend onderwijs voor het RSV Breda e.o . Hier mag ik een bijdrage leveren, samen met betrokkenen, om voor ieder kind passend onderwijs mogelijk te maken. Dit met een blik vanuit kansen en mogelijkheden. Daarnaast werk ik voor het Ontwikkelteam Groeimindset van INOS. Ook ben ik bijj Platform Mindset aangesloten om op freelance basis trainingen te komen geven.

Ik hoop dat ik mensen kan meegeven dat ze gaan zoeken naar mogelijkheden en te kijken naar wat wel kan. Richt je op kleine stapjes. Een kleine stap kost minder energie dan een grote stap. Als je eenmaal op gang bent en wat vooruitgang begint te boeken dan is het makkelijker om nieuwe ideeën en motivatie op te doen en om door te gaan. Er gaan gegarandeerd dingen mis, maar zonder proberen ontdek je niet wat er wel of niet mogelijk is.

Mijn naam is Danielle Creuwels, en ik sta al 26 jaar voor de klas, waarvan de laatste 20 jaar in Heteren op basisschool Tuin 17. Hier geef ik les aan groep 4. Binnen onze school zijn we een SEO-programma aan het ontwikkelen waarbij we werken aan Leer- & Veerkracht, Groeimindset en de Executieve Functies. Wekelijks ben ik uitgeroosterd om dit vorm te geven, iets dat veel energie geeft en waarmee we met heel veel plezier werken met onze kinderen.

Bij het Platform Mindset verzorg ik regelmatig ouderavonden over Groeimindset, waarbij we ons vooral richten op de effecten van de groeitaal die ouders gebruiken. Daarnaast begeleid ik scholen bij de implementatie van Groeimindset in het DNA van de school. Hierbij gebruik ik mijn eigen ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan binnen mijn eigen school. Ik ken de leerkuilen die scholen doorlopen en kan hierbij ondersteunen. Ook heb ik een aantal trainingsdagen verzorgd.

Ik ben Henriët Zwarts en ik heb een eigen kindercoachpraktijk “Kindercoaching Op Eigen Kracht”. Binnen mijn praktijk begeleid ik kinderen (en hun ouders) op het gebied van (heftige) emoties en faalangst. Ik kwam er achter dat de mindsets hier veel invloed op hebben.Mijn doel is om de kinderen en ouders na een coaching traject “Op Eigen Kracht” weer verder te kunnen laten gaan.

Bij Platform Mindset mag ik de kinderworkshops verzorgen die aangeboden worden aan basisscholen. Ik ga dan 1 tot 1,5 uur met de kinderen actief aan de slag. Ik leer ze hoe het brein werkt en laat ze zelf ervaren hoe belangrijk en leuk het is om uit je comfortzone te komen, dat fouten maken bij leren hoort en wat de kracht van je eigen positieve en negatieve gedachten zijn. In mijn workshops leg ik altijd als eerste uit hoe het brein werkt. Ik denk dat als kinderen dit op vroege leeftijd geleerd wordt het de kinderen helpt in hun verder leerprocessen.

Ik hoop alle kinderen (van 1-99) mee te geven dat je nooit te oud bent om te leren en je te ontwikkelen. Nieuwe dingen doen en uit je comfortzone komen is spannend, maar het brengt je vaak zulke mooie ervaringen.

Ik ben Wieteke en ik was Virtual Assistant. Een VA is een zelfstandige die vanuit huis andere ondernemers helpt met verschillende taken. Inmiddels ben ik een personal coach voor ondernemers geworden, maar ik vind het zo leuk bij Platform Mindset dat ik gewoon niet meer weg wil 🙂 Ik hou al 2 jaar de mails bij, help Lonneke en Inge met de planning, zorg dat deelnemers op tijd mail en uitleg krijgen en nog veel meer.

Ik hoop anderen in te kunnen laten zien dat je je dromen zelf moet én kunt halen, zolang je maar wil. Het draait om de reis, en niet om het doel. Door je eigen geluk in handen te nemen, zie je pas wat er allemaal kan gebeuren.

Onze samenwerkingspartners zijn:

Leer en veerkracht

Leren in verbinding

Enkele reacties van deelnemers aan trainingen en gebruikers van onze materialen:

Een training waar je energie van krijgt voor jezelf en anderen. Theorie en werkvormen om met kleine veranderingen in taal te focussen op groei. Door inzicht te geven/krijgen in proces i.p.v. resultaat. Een aanrader!

Mariska, Deelnemer Tweedaagse Training Mindset

Net de tweedaagse training Mindset gehad. Helemaal geweldig, dit zou iedereen moeten volgen die graag meer zijn eigen kracht wil halen!!!

Wietske, Deelnemer Tweedaagse Training Mindset

Vandaag een inspirerende trainingsdag in Groningen gehad! Veel afwisselende werkvormen en een bevlogen trainer. Bedankt, Inge Corstiaans!

Denise, Deelnemer Studiedag Aan de slag met Mindset

Wat een ge-wel-dig-e kaarten zijn dit! Ik zet ze dagelijks in binnen mijn klas. Er zijn vele werkvormen mee te bedenken en het zet mijn leerlingen echt aan tot denken over hun eigen groei! Top!

Linda, Gebruiker van de Groeikaarten

Neem contact met ons op!