Teamtrainingen

Wil je met je team aan de slag met mindset? Wil je de groeimindset een fundament laten worden van je organisatie? En wil je je medewerkers handvatten bieden voor zowel professionele als persoonlijke groei?

Vraag dan nu een workshop, lezing of training aan bij ons!

Van keynote tot volledige mindsettrajecten

Wij trainen teams en groepen door het hele land, zowel in Nederland als in België; en verzorgen boeiende keynotes tot aan complete mindsettrajecten. En alles daar tussenin. Voor leerkrachten en docenten, in teams of in academies, maar ook voor ouders, (jeugd)zorgmedewerkers, gemeentes en bedrijven.

Hieronder vind je een overzicht van al onze trainingen. Daarnaast bieden we ook maatwerk aan. Mis je iets? Heb je vragen of specifieke wensen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier onderaan deze pagina.

Op verzoek kunnen bijna al onze trainingen ook online worden verzorgd.

Aan de slag met mindset

Trainingen voor teams en groepen:

Ontdek hieronder ons uitgebreide aanbod aan teamtrainingen. Wil je het overzicht bewaren? Download onze folder met alle informatie. Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om met je mee te denken!

Tijdens de basismodule Mindset maken de deelnemers kennis met de mindsettheorie van Carol Dweck. De onderdelen van deze training zijn:

  • Start met een uitdagende, activerende mindsetopdracht
  • De mindsettheorie en de valkuilen die erbij horen
  • Groeitaal – deel 1
  • Breinologie – over waarom ons brein heel graag wil leren en soms helemaal niet wil leren
  • Uitdagingen – hoe kom je uit de comfortzone?

In deze tweede basismodule duiken we in de Leerkuil, een superhandige tool om een leerproces weer te geven. We leren hoe de tool werkt, voor onszelf, maar ook hoe we dit kunnen overbrengen op onze leerlingen. Ook zoomen we in op de strategieën die handig zijn om een Leerkuil succesvol te doorlopen.

Vervolgens focussen we op de bemoedigende groeitaal: hoe geef je écht leerzame complimenten?

Indien gewenst gebruiken we een deel van de training om plannen te maken  voor de komende periode (borging).

Basismodule 1 en 2 vormen samen een uitstekende studiedag voor een solide basis in mindset.

Steeds meer leraren ontdekken de kracht van de Leerkuil. Met deze tool, een metafoor voor leren, kun je kinderen heel goed inzicht geven in hun leerproces en ze stimuleren om bepaalde aspecten van dat proces te optimaliseren. Oftewel: met de leerkuil leer je groeien! De Leerkuil kun je individueel en incidenteel inzetten, maar je kunt de Leerkuil ook goed groepsgewijs (en schoolbreed!) inzetten en gebruiken om je hele groep/school te coachen in het aannemen van een lerende houding.

Na deze training kun je de Leerkuil doorzien, doorleven en doorgeven:

  • Je leert hoe de metafoor van de Leerkuil precies werkt
  • Je doet zelf enkele effectieve werkvormen met de Leerkuil doen (die je vervolgens kunt toepassen in de klas)
  • Je leert hoe belangrijk strategieën zijn om de Leerkuil door te komen en je krijgt werkvormen om dit in je groep/praktijk te stimuleren
  • Je leert dat de Leerkuil kan helpen bij het uitbreiden van je emotionele vocabulaire en doorloopt werkvormen om dit praktisch in te zetten

Ook deze module is beschikbaar als hele trainingsdag:

  • Je doorloopt hierbij meer werkvormen (die je kunt toepassen in de klas)
  • Je leert hoe je met de Leerkuil gedachteonderzoek kunt doen
  • Versterken van executieve functies d.m.v. de Leerkuil
  • Versterken van self-efficacy en motivatie
  • Je maakt met je team een concreet plan hoe je de Leerkuil gaat inzetten in je dagelijkse praktijk

De mappen Groei in je Groep bieden elk 50 veelzijdige handvatten om in je groep te werken aan een groeiklimaat. Wanneer je in je school deze mappen structureel wil gaan inzetten, dan is dit een handige module.

In deze module doorlopen we, naast een praktische kennismaking met het materiaal, de verschillende mogelijkheden om Groei in je Groep zowel klassikaal als schoolbreed in te zetten. Ook de mogelijkheid voor 1 op 1 begeleiding (in bijvoorbeeld een zorgtraject) kan hierin worden meegenomen. We geven informatie over mindset en de achtergronden bij de thema’s die in de mappen worden gebruikt, zodat je daarna deze thema’s kunt toepassen in je klas.

Deze training is ook heel goed als hele dag te boeken. We gaan dan uitgebreider op de thema’s uit de mappen in en doen meer oefeningen, voor jezelf en om toe te passen in de klas. Aan het eind van deze module wordt een plan opgesteld hoe Groei in je Groep op passende wijze wordt ingezet binnen de school.

Deze module wordt hoog gewaardeerd door scholen!

Het is essentieel dat een school aandacht besteedt aan welzijn en optimisme, omdat dit een positieve invloed heeft op de leerlingen, de medewerkers en de algehele schoolomgeving. Door het bevorderen van welzijn worden de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van leerlingen ondersteund, wat hun vermogen om te leren en te groeien verbetert. Optimisme ontwikkelt een positieve blik, versterkt veerkracht en helpt bij het omgaan met uitdagingen. Door deze aspecten te integreren in het onderwijs, wordt een stimulerende en ondersteunende omgeving gecreëerd waarin leerlingen kunnen gedijen en hun volledige potentieel kunnen bereiken.

De positieve psychologie (dr. M. Seligman) richt zich op de mogelijkheden die er zijn om te ontwikkelen en op ons welzijn. Tijdens deze training focussen we ons op de basis van deze positieve psychologie.

Daarnaast is deze stroming in de psychologie rijk aan wetenschappelijk onderbouwde interventies om het welzijn en de veerkracht van onszelf en onze leerlingen vanuit de kern te versterken, zodat er meer optimisme en veerkracht ontstaat.

In deze training geven we een overzicht van het belang van positieve psychologie. Vervolgens nemen we je mee in het P.E.R.M.A.-model van M. Seligman: elke letter staat voor een onderdeel van de positieve psychologie.

We behandelen deze vijf onderdelen met een korte uitleg en doorvoelen deze vervolgens middels praktische oefeningen die vervolgens zijn toe te passen in de klas en in het team.

Ook deze module is beschikbaar als hele trainingsdag. Logischerwijs is er op een hele trainingsdag nog meer ruimte om achtergronden van de vijf onderdelen uit te werken, zowel in kennis als in werkvormen.

Het principe ‘collective teacher efficacy’ verwijst naar het gezamenlijke geloof van leerkrachten in hun vermogen om positieve veranderingen teweeg te brengen bij leerlingen. Het versterken van deze collectieve overtuiging is van cruciaal belang voor het onderwijs en heeft een transformatieve impact op zowel leerkrachten als leerlingen.

In deze module doorlopen we theorie en activerende werkvormen om team-efficacy te versterken. Door middel van waarderende feedback, het doorlopen van de Leerkuil en het delen van succesverhalen worden leerkrachten aangemoedigd om hun ervaringen en expertise met elkaar te delen. Het leren van elkaars sterke en zwakke punten en het samen oplossen van uitdagingen, zorgt ervoor dat de overtuiging ‘wij kunnen dit met elkaar doen’ dieper verankerd kan raken.

Deze module heeft een positieve invloed op zowel het welzijn van leerkrachten als op de leerresultaten van leerlingen. Samen vormen ze een team dat in staat is om verandering en groei te realiseren in het onderwijs.

Deze module is geschikt voor ieder team dat meer ontspannen en met meer vertrouwen wil groeien en waar een fundament van psychologische veiligheid voor ieder teamlid vanzelfsprekend is.

Ook deze module is uit te breiden naar een hele dag, zodat er meer ruimte is om te oefenen met diverse werkvormen om je team-efficacy te versterken.

De mate waarin je organisatie een groeimindset onderschrijft, is vooral te zien aan hoe er met fouten wordt omgegaan. In deze module bestuderen we daarom het aan- en omgaan met fouten en falen: wat gebeurt er met je als je een fout maakt en hoe kun je daar mee omgaan?

De module is informatief, maar heeft zeker ook een praktische insteek. We doen verschillende opdrachten die onszelf uit de faalkramp halen en die je ook goed kunt doen in de klas. We verklappen niet precies wat we gaan doen, maar de kernwoorden zijn: mentale flexibiliteit, psychologische veiligheid, interne criticus, mildheid, foutvriendelijkheid en humor.

Ook deze module is beschikbaar als hele trainingsdag. Logischerwijs is er op een hele trainingsdag nog meer ruimte om achtergronden van falosofie zowel theoretisch als praktisch uit te werken.

Psychologische veiligheid in een team of groep is de voedingsbodem voor de groeimindset. Het zorgt ervoor dat je je veilig voelt om ideeën en ervaringen te delen, bevordert open communicatie, innovatie en effectieve probleemoplossing. Het vermindert stress, stimuleert persoonlijke groei en versterkt het vertrouwen en de betrokkenheid binnen de groep.

Door psychologische veiligheid te bevorderen, ontstaat een cultuur van respect, diversiteit en inclusie wat de samenwerking en prestaties van de groep verbetert. In deze module leer je wat dit betekent voor je eigen team en voor je klas waarin je werkt. Je krijgt handzame informatie over dit onderwerp en ervaart vervolgens door middel van oefeningen hoe je de psychologische veiligheid stelselmatig kunt vergroten.

Sommige meer- en hoogbegaafde en/of getalenteerde kinderen lopen vast op uitdagingen. Hun mindset speelt daarbij een belangrijke rol: hoe denken zij over intelligentie, talenten en hun capaciteiten?

In deze module leer je hoe en waarom de mindsets bij meer- en hoogbegaafde kinderen vaak extra aandacht nodig hebben. Je leert aan de hand van enkele modellen welke karakteristieken van meer- en hoogbegaafden de vaste mindset versterken. En wat je kunt doen om dit om te buigen naar de groeimindset. Aansluitend zullen we ook Groeitaal onder de loep nemen. We bekijken welke feedback bekrachtigend is en welke belemmerend.
Daarnaast krijg je uiteraard praktische handvatten om met de mindsets van deze kinderen aan de slag te gaan.

Deze module is goed te combineren met basismodule 1 of met de Leerkuil-training.

Wil je een vliegende start maken met mindset in jouw klas(sen)? Breng dan een ervaren mindsetleraar naar jouw klaslokaal!

Met behulp van leuke, boeiende activiteiten legt de leraar de basis van mindset in jouw klas uit, inclusief vaste en groeimindset, neuroplasticiteit en groeitaal.

De duur van het programma kan flexibel worden aangepast aan jouw wensen en kan worden verspreid over meerdere klassen. Je kunt dit nauwkeurig afstemmen met de trainer. Geschikt voor basis- en voortgezet onderwijs.

Een ouderavond is bij uitstek geschikt om ervoor te zorgen de op groei gerichte omgeving van kinderen nog verder wordt vergroot en versterkt!

Tijdens onze interactieve ouderavond raken ouders geïnspireerd om hun eigen mindsets onder de loep te nemen, en ze krijgen een aantal praktische handvatten om ook in de thuissituatie de groeimindset te stimuleren.

Aan bod komen de mindsettheorie, Groeitaal en bijvoorbeeld de Leerkuil. Zo weten de ouders ook waar jullie op school de focus op leggen, en kunnen jullie beter samenwerken in het begeleiden van de kinderen.

Geschikt voor basis- en voortgezet onderwijs. Het is ook mogelijk om deze ouderavond online te geven.

Heb je een specifiek ontwikkelpunt voor je team? Ga dan zeker in overleg met ons! Wij denken heel graag met je mee.

Voor een module op maat rekenen wij een meerprijs, afhankelijk van het onderwerp en duur van de training. Stuur ons een bericht voor de mogelijheden!

Teamtraject:

Wil je jouw school transformeren tot een school die een groeimindset ‘ademt’? En een echte lerende organisatie wordt? Ontdek hoe ons mindsettraject je daarbij kan helpen. Klik hier voor gedetailleerde informatie.

Andere mogelijkheden:

Naast onze standaard trainingen, bieden wij ook op maat gemaakte trainingen, lezingen en keynotes aan. Ontdek hieronder een greep uit de mogelijkheden die wij kunnen bieden.

Onze trainers staan voor inspirerende, interactieve en heldere keynotes op jouw congres of event! De inhoud wordt geheel in overleg afgestemd op de doelgroep. Ook mogelijk in het Engels.

Vraag informatie en/of offerte aan via ons contactformulier

Regelmatig geven wij trainingen op maat in academy’s van besturen, stichtingen en andere organisaties. Zowel in het PO, VO of beroepsonderwijs.

Een veel ingezette training is de basistraining mindset van 4 dagdelen, gebaseerd op de inhoud van onze tweedaagse training mindset. Maar ook kortere of langere trainingstrajecten zijn mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Tarieven:

Wij werken met de volgende tarieven:

  • Per halve dag (1-3 uur training): €850,-
  • Per hele dag (3-6 uur training): € 1650,-
  • Driedaagse trajecten: € 5249,-
  • Advies/consultancy: € 150,- per uur

Alle genoemde tarieven zijn:

  • vrij van btw vanwege onze CRKBO-registratie
  • exclusief reiskosten (€ 0,49 p/km).
  • gebaseerd op een deelnemersaantal tot 25. Bij grotere groepen geldt een toeslag. Stuur ons een bericht via het contactformulier voor een offerte op maat!

Voor al onze trainingen op locatie geldt, tenzij nadrukkelijk anders vermeld:

  • Alle trainingen kunnen ook online aangeboden worden, bijvoorbeeld ivm COVID19 (neem even contact op voor details). Wij geven online trainingen met het programma Zoom.
  • De trainingen zijn standaard op HBO-niveau (in overleg ook op MBO-niveau mogelijk!)
  • Er wordt van de deelnemers dan ook minimaal HBO werk- en denkniveau verwacht
  • Alle prijzen zijn inclusief voorbereiding en werkmaterialen.
  • Op onze trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Je leest deze hier.

Stel je vraag: